Hedebølge i USA sætter varmerekord i Las Vegas

Mandag d. 1. jul. 2013; kl. 10:13 af Anders Brandt

Den helt ekstreme hedebølge, som har ramt Det Sydvestlige USA, sendte søndag temperaturen op på rekordhøjder i Las Vegas.

Selv om Nevada-ørkenen på denne tid af året er et meget varmt sted, så er det langt fra hver dag man oplever temperaturer over de 47,2 grader, der søndag blev målt i den internationale lufthavn McCarran i Las Vegas.

Det er den foreløbige kulmination på en flere dage lang helt ekstrem hedebølge - og de 47,2 grader slår da også den 73 år gamle juni-rekord fra 1940, som lyder på 46,7 grader.

Søndagens temperaturer er samtidig en tangering af den absolutte varmerekord i Las Vegas. Og kun to gange før har man haft det præcis så varmt.

Det var i henholdvis juli 2005 og i juli 1942, hvor man ligeledes målte 47,2 grader.

Data fra Den Internationale lufthavn McCarran går helt tilbage til 1937, og andre steder i Nevada med knap så lang historik har fået skrevet helt nye rekorder ind i vejrbøgerne.

Det gælder blandt andet National Weather Service's lokale vejrtjeneste i Las Vegas, hvor man målte hele 48,3 grader. Det helt nye absolut varmerekord for den station, som dog blot har målinger tilbage fra 1996.

Også Mercury-lufthavnen nær Desert Rock i Nevada satte man ny varmerekord. Her målte man 45 grader. Det er den højeste temperatur der siden målingerne begyndte for 35 år siden - i 1978.

Både i Nevada, Californien, Arizona og Texas har man de seneste dage sat varmerekorder.

På Verdens varmeste sted Furnace Creek i Death Valley nåede temperaturen søndag 53,3 grader, der er tangering af juni måneds varmerekord, men stadig et stykke fra den absolutte varmerekord på 56,7 grader fra den 10. juli 1913.

Print artikelSend til en ven Del på facebook
Upload billede
1 - Udfyld kontaktoplysninger
2 - Din historie
3 - Upload billede
4 - Accepterer betingelser og tryk send

Nyheder

Seneste
Populære

Se alle nyheder

Hjælp os med at forbedre vejret.tv2.dk. Send os din feedback.

EmediateAd